Nieuws

Bouwverlof 2024

Wij gaan er even tussenuit tijdens het zomerverlof vanaf vrijdag 19 juli om 12:00. Op maandag 5 augustus staan wij opnieuw voor u klaar vanaf 8u!

Bekijk het volledige bericht

Effectief scheurherstel met glasvezelstaven

Scheuren in gevels kunnen een verontrustend uitzicht hebben voor gebouweigenaren en bewoners

Bekijk het volledige bericht

Chipperen of kaleien?

Voor het afwerken van een gevel, kan men opteren om deze af te werken met een cementvrije kaleimortel. Terwijl kaleien een techniek is die reeds honderden jaren gebruikt wordt om buiten- en binnenmuren mee af te werken en te beschermen, is chipperen een recentere, decoratievere techniek.

Bekijk het volledige bericht

Zoutuitbloeiingen vs cementsluier

Zowel bij renovatie als nieuwbouw kan men geconfronteerd worden met zowel zoutuitbloeiingen als cementsluier. Beide problemen tasten zowel de esthetiek als de duurzaamheid van de gevel aan, maar hebben een verschillende oorzaak en bijgevolg een aangepaste verwijderingstechniek.

Bekijk het volledige bericht

Voegen herstellen en voegwerk renoveren

Correct voegwerk is niet alleen belangrijk voor het uitzicht, maar het zorgt ook voor een grotere duurzaamheid van de gevel. Verschillende problemen, waaronder vochtoverlast, zijn een gevolg van scheuren en barsten in het voegwerk.

Bekijk het volledige bericht

Een stralend schoon terras zonder schrobben

Na de winter ligt het terras of tuinpad er vaak vuil en onverzorgd bij. Regen en koude zorgen ervoor dat er tussen de voegen een groene sluier van algen en mos zich kan vormen. Het voorjaar is dan ook het perfecte moment om uw terras of tuinpad grondig onder handen te nemen.

Bekijk het volledige bericht

Natuursteenherstelling

Natuursteen wordt van oudsher gebruikt voor het oprichten van gebouwen tot het sculpteren van beelden. Dit komt voornamelijk omwille van het duurzame en onvergankelijke karakter van natuursteen. Echter, niets is eeuwigdurend en ook natuursteen verweert.

Bekijk het volledige bericht

De voordelen van kalk in de bouw

Kalk heeft zich bewezen als één van de oudste en duurzaamste bouwmaterialen. Van de eerste nederzettingen uit de steentijd, de piramides van Egypte, de beroemde fresco’s van Pompeii en het Pantheon in Rome tot de Sixtijnse Kapel, kalk is de basisgrondstof voor belangrijke historische gebouwen of elementen.

Bekijk het volledige bericht

Gevelreiniging: wanneer kies je voor welke reiniger?

Door de tand des tijds en ongewenst aangebrachte producten zoals graffiti kan de gevel van een woning of bedrijfspand nood hebben aan een grondige reiniging.

Bekijk het volledige bericht

Hoe opstijgend vocht behandelen?

Opstijgend vocht kan een zeer nefaste invloed hebben op gebouwen indien niet tijdig opgelost. Ontdek in dit artikel alles over de oorzaken en gevolgen, het behandelen van opstijgend vocht en de producten die Reynchemie aanbiedt om uw muren opnieuw waterdicht te maken.

Bekijk het volledige bericht

Het belang van een waterdichte kelder

Een kelder is, samen met de funderingen, de basis van een stabiel gebouw. Indien de keldermuren niet bestand zijn tegen de druk van het grondwater kan dit leiden tot vochtige keldermuren, schimmels en andere vochtproblemen die schade kunnen toebrengen aan de rest van het gebouw. Kelderdichting biedt hier de juiste oplossing voor.

Bekijk het volledige bericht

Waarom gebruik maken van een hydrofuge?

Een hydrofuge is één van de meest populaire en effectieve middelen om een gevel waterdicht te maken en te beschermen tegen alle soort weersinvloeden. In dit artikel kunt u alles lezen over de expertise en producten die Reynchemie aanbiedt inzake hydrofuges.

Bekijk het volledige bericht

De voordelen van cementvrije kalei

Kaleiwerken uitvoeren met cementhoudende kalei brengt heel wat nadelen met zich mee. Reynchemie is één van de weinige leveranciers die daarom kalei zonder cement produceert. Ontdek in dit artikel alles over het gebruik van cementvrije kalei.

Bekijk het volledige bericht

Waarom kiezen voor een kalkpleister?

Kalkpleisters, zoals ons gamma RC Intralime, zijn sterker dan gipspleisters en laten de ondergrond ademen, gipspleisters niet. Kalkpleisters worden minder aangetast door water en worden niet zacht, lossen niet op of rotten niet zoals dit bij gipspleister wel kan.

Bekijk het volledige bericht

Uniek in België: 100% recycleerbare chape op basis van natuurlijke hydraulische kalk

Uniek in België! 100% recycleerbare chape op basis van natuurlijke hydraulische kalk van Saint-Astier NHL 3.5

Bekijk het volledige bericht