Terug naar het nieuwsoverzicht

Een stralend schoon terras zonder schrobben

Na de winter ligt het terras of tuinpad er vaak vuil en onverzorgd bij. Regen en koude zorgen ervoor dat er tussen de voegen een groene sluier van algen en mos zich kan vormen. Het voorjaar is dan ook het perfecte moment om uw terras of tuinpad grondig onder handen te nemen.

Het reinigen van uw terras of tuinpad kan een arbeidsintensief karwei zijn, maak daarom gebruik van een universeel reinigingsproduct, RC OS 2 of een mosdoder, RC Kilgreen.

Hoe gaan we te werk?

Verwijder eerst alle tuinmeubelen, potten en/of decoratiestukken van het terras.

Breng RC OS 2 of RC Kilgreen onverdund aan op een droge of lichtvochtige ondergrond met een lagedruk rugsproeier en laat het product minstens 24u inwerken.

Na enkele dagen is het resultaat reeds zichtbaar en kan men het product en de vervuiling eenvoudig laten wegwassen door de regen. Indien er de dagen na het aanbrengen geen regen voorspeld is, kan men het terras of wandelpad steeds afspoelen met de tuinslang.

Bij een hardnekkige vervuiling kan men ook kiezen om het oppervlak te reinigen in combinatie met een hogedrukreiniger. Hou hierbij rekening dat het reinigen onder hoge druk kan zorgen voor schade aan de ondergrond.

Bij het reinigen van oppervlakken uit blauwe hardsteen of arduin kan er tijdelijk een verdonkering optreden. Reinig daarom de hele oppervlakte met hetzelfde product om geen kleurverschillen te hebben. Deze verdonkering zal geleidelijk aan weer verdwijnen.

Wat is het verschil tussen een universeel reiniger en een mosdoder?

Een universeel reinigingsproduct zoals RC OS 2 is een gebruiksklaar product voor het intensief reinigen van alle soorten buitenoppervlakken. Door de specifieke reinigende eigenschappen dringt het product diep in de ondergrond en bevordert de onthechting van materiaalvreemde stoffen. Door het toevoegen van een zeepcomponent die in het oppervlak, zoals hout, intrekt zal er een automatische reiniging optreden zolang deze aanwezig blijft.

Daarnaast is een mosdoder zoals RC Kilgreen een zeer krachtige ontmosser voor het bestrijden van o.a. mossen, kortmossen, algen en schimmels op alle buitenoppervlakken. Door de unieke samenstelling heeft dit product een zelfreinigende en duurzame werking tot diep in de poriën van de ondergrond waardoor de mosaantasting langer bestreden wordt.